Zdá se, že používáte zastaralý a nepodporovaný prohlížeč Internet Explorer. Některé části webu proto nebudou fungovat stejně jako v moderních prohlížečích Firefox, Chrome, MS Edge

O společnosti Ordinace praktika MSK

ordinace Ostrava
+420 778 116 871

Přenos zdravotní dokumentace vyřídíme za vás

další informace

Pracovní lékařství a prohlídky zaměstnanců

další informace

Zdravotnický personál v našich centrech

další informace

Nové technologie v moderním prostředí

další informace

Pracovní lékařství

Všechny naše pobočky poskytují služby v oblasti preventivní péče o zaměstnance, tzv. pracovně-lékařské služby (PLS). Každý zaměstnavatel má povinnost vyslat své zaměstnance ke svému závodnímu lékaři kvůli posouzení zdravotní způsobilosti k práci (vstupní, preventivní a mimořádné prohlídky).

Tato povinnost platí při zaměstnávání 1 nebo více zaměstnanců.

Provádíme dohled na pracovišti a školení první pomoci. Zabezpečujeme PLS pro zaměstnavatele v kategoriích I až IV, včetně specializovaných vyšetření a odborných vyšetření (ORL, RTG).

Naše společnost a jednotlivé pobočky jsou vybaveny následující technikou:

  • EKG - přístroj k měření srdeční činnosti;
  • Spirometr - přístroj k měření a stanovení funkce plic;
  • Audiometr - přístroj k určení ztráty sluchu;
  • EMG-měření elektrické aktivity svalu a nervu pomáhá určit přítomnost poškození svalové tkáně nebo nervu;

Pro více informací nás prosím kontaktujte na e-mailu provozni@ordinacepraktika.cz  

Lékař

 

Pracovnělékařské služby

Naše ordinace praktického lékaře v Ostravě poskytuje pravidelné prohlídky a komplexní péči pro zaměstnance, které je povinen zaměstnavatel zajistit dle zákoníku práce § 224 odst. 1 zákona č. 262/2006 Sb. Ve zkratce tyto pracovnělékařské služby nazýváme PLS a jsou to jak preventivní prohlídky na hodnocení vlivu pracovní činnosti, prostředí a podmínek na zdraví, tak celkové hodnocení zdravotního stavu na posouzení způsobilosti k práci a pravidelný dohled. Pracovní lékařství má tedy na starosti toto hodnocení, poradenské činnosti a dohled, včetně vstupních či periodických prohlídek jako součást pracovnělékařské péče.

 

Dobrý den,

v současné době zavádíme novou formu zabezpečené komunikace mezi naší ordinací a pacienty, která nahrazuje email a do velké míry i telefon. Tento způsob umožní snadné objednávání a správu termínů Vašich zaměstnanců na prohlídky v naší ordinaci online bez nutnosti telefonování.

Pro kontaktování ordinace, řešení problémů a objednávání využívejte prosím přednostně systém virtuální sestry Emmy (http://www.sestraemmy.cz ) a následně vybrat naší ordinaci. Pro přímý přístup do naší ordinace si můžete uložit odkaz: www.sestraemmy.cz/svoboda

Pokud se Vaši zaměstnanci objednávají sami, založí si přístup zde 

Pokud prohlídky objednává Vaše HR pracoviště, doporučujeme vytvořit přístup do systému Emmy. Při registraci prosím postupujte následovně:

jméno: název firmy
příjmení: HR
email: kontaktní email (na tento email přijde potvrzovací kód, chodí na něj připomenutí termínu atd.)
zvolit "nejsem pojištěn u žádné z pojišťoven"
číslo pojištěnce: IČ firmy, před IČ přidat nulu

Pro objednání zaměstnance na firemní prohlídku vyberte "Chci firemní prohlídku". Pokud objednáváte jako HR, přidejte identifikaci zaměstnance.

Věříme, že díky Emmy budeme pro Vás dostupnější. Naše telefonní linka bude méně vytížená a bude přednostně sloužit pro akutní nemocné pacienty. Děkujeme za pochopení.

S úctou a přáním pevného zdraví

MUDr. Hynek Svoboda